Η Eurogenetica

Η Eurogenetica M.S.A. είναι το πρώτο ιδιωτικό κέντρο ανάλυσης γονιδιακού υλικού που ιδρύθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς ως ένα υποδειγματικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών και ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν Μοριακή Βιολογία, όπως επίσης και Κυτταρογενετική Ανάλυση, οι οποίες παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την παθογένεση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη αρκετών ασθενειών.

Το πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό μαζί με τον εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εγγυούνται ταχύτατα αποτελέσματα και μέγιστη αξιοπιστία σε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας.

Η εταιρεία -με έδρα στη Θεσσαλονίκη– διαθέτει δύο σύγχρονα εργαστήρια, το ένα στην οδό Αδριανουπόλεως 7 στην Καλαμαριά και το δεύτερο στην Τσιμισκή 77 στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει παράλληλα ένα υποκατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Κηφισίας & Ξηρομέρου 2 στους Αμπελόκηπους, καθώς και ένα εργαστήριο στη Λάρισα.

Όλα τα εργαστήριά της υποστηρίζονται από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της.

Η Eurogenetica δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: τον τομέα Μοριακής Γενετικής, τον τομέα Κυτταρογενετικής, τον τομέα Βιοχημικής Γενετικής και τον τομέα Κλινικής Γενετικής.


Μοριακή Γενετική

Αναλυτικότερα, ο τομέας Μοριακής Γενετικής ασχολείται με αναλύσεις, οι οποίες σχετίζονται με τον προγεννητικό έλεγχο γενετικών παθήσεων, όπως η κυστική ίνωση και η Β-Θαλασσαιμία, την ανίχνευση μικροοργανισμών και ιών και την ποσοτικοποίησή τους, όπως επίσης και με την ανάλυση γενετικών δεικτών, που συνδέονται με αρκετές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η στεφανιαία νόσος και η υπογονιμότητα.

Κυτταρογενετική

Ο συγκεκριμένος τομέας ασχολείται με ανάλυση καρυότυπου για την ανίχνευση δομικών και αριθμητικών χρωμοσωματικών ανωμαλιών στα εμβρυικά κύτταρα (αμνιακό υγρό, δειγματοληψία τροφοβλάστης, εμβρϋικό αίμα), καθώς επίσης και με την ανάλυση καρυότυπου του περιφερικού αίματος, του μυελού των οστών και της ιστών αποβληθέντων εμβρύων.

Βιοχημική Γενετική

Σε αυτόν τον τομέα διενεργούνται αναλύσεις που περιλαμβάνουν νεογνικό προσυμπτωματικό έλεγχο για τυχόν ύπαρξη περισσότερων από 60 μεταβολικών νόσων, όπως επίσης και τον έλεγχο ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Tandem MS, η οποία θεωρείται η πιο προηγμένη διαγνωστική μέθοδος.

Ειδικότερα, διαμέσου της θυγατρικής εταιρείας της Eurogenetica, της NEOLAB MSA, η οποία αποτελεί τον ηγέτη στο χώρο των μεταβολικών διαταραχών, τον προσυμπτωματικό έλεγχο νεογνών και σε συνδυασμό με τη 15ετή εμπειρία μας, σας εγγυόμαστε ταχύτατα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη αξιοπιστία για όλο το εύρος των υπηρεσιών μας.

Κλινική Γενετική

Στον εν λόγω τομέα της Eurogenetica MSA, παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες γενετικής. Η Γενετική Συμβουλευτική είναι η διαδικασία κατά την οποία οι ασθενείς και/ή οι συγγενείς τους ενημερώνονται για τις συνέπειες συγκεκριμένων ασθενειών (πρωτογενής πρόληψη) και τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης της κλινικής κατάστασης (διαχείριση, θεραπεία, πρόληψη), εφόσον υπάρχει μία ασθένεια στην οικογένεια που μπορεί να είναι κληρονομική.

Συνεργασίες και πιστοποιήσεις

H Eurogenetica MSA προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και συνεργάζεται με ιατρικές κλινικές, προγεννητικά διαγνωστικά κέντρα και κέντρα υπογονιμότητας σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και με ένα εκτεταμένο δίκτυο ιδιωτικών ιατρών.

Επίσης, ανακοινώνει περήφανα πως υποβάλλεται συνεχώς σε επικύρωση από το EN ISO-9001:2008 (Γραφείο VERITAS) για την ποιότητα της εργαστηριακής διοίκησης, από το ΕΛΟΤ EN ISO-15189 (ESYD) για τα Κυστική Ίνωση/ QF-PCR/Αμνιακό Υγρό, CVS και Ανάλυση Καρυότυπου Περιφερειακού Σώματος. Η τελευταία μας ESYD επικύρωση αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, καθώς επικυρωθήκαμε επιτυχώς για QF-PCR, Κυστική Ίνωση, Α και Β Θαλασσαιμία, Καρδιαγγειακές Νόσους, ιούς όπως οι HIV, HBV, HCV και για όλα τα είδη των καρυότυπων. Επιπλέον, η Eurogenetica MSA υποβλήθηκε σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο από την GenQA (στην Αγγλία) και την INSTAND (στη Γερμανία) για όλες τις προαναφερθείσες αναλύσεις.

Η Φιλοσοφία και το Όραμά μας

Η προσφορά στον άνθρωπο και στην υγεία του διέπει τους ανθρώπους της Eurogenetica, οι οποίοι βρισκόμαστε στον χώρο της υγείας πριν την ίδρυση της εταιρείας.

Στη Eurogenetica υπηρετούμε την επιστήμη της γενετικής, την επιστήμη που υποστηρίζει και εξελίσσει την κλασική ιατρική και αφορά τον πυρήνα της ύπαρξης και της υγείας του ανθρώπου: του DNA.

Με αυτά ως απαρέγκλιτες αρχές, με σοβαρότητα και με δεδομένη την αγάπη μας για τα παιδιά, έχουμε ως όραμα την προστασία και την εξασφάλιση της υγείας σας, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής σας, την εξασφάλιση της δυνατότητας να ζήσετε μέσα σε μία υγιή οικογένεια.

Ταυτόχρονα, δίνουμε έμφαση στη φιλοσοφία της πρόληψης, στην καινοτομία, στην εξέλιξη και τελικά στην υγεία.

Στη Eurogenetica στοχεύουμε να ανατρέψουμε την αντίληψη που παρουσιάζει τη γενετική ως μυστικό και απόκρυφο πεδίο για τον κάθε ένα άνθρωπο και να διατρανώσουμε ότι η γενετική είναι μια αληθινά οικεία επιστήμη.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. SCIENCE FOR LIFE.

Θεσσαλονίκη Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη Καλαμαριά