Φίλιππος Αλεξίδης, Eurogenetica

Φίλιππος Αλεξίδης

Εκτελεστικός Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Φίλιππος Αλεξίδης αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το έτος 2004 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές με τίτλο MSc in Molecular Medicine με  εξειδίκευση στη Γενετική του Ανθρώπου στο πανεπιστήμιο Imperial College of London του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη συνέχεια, απέκτησε και τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science in Biomedicine με εξειδίκευση στη Βιοπληροφορική του πανεπιστημίου University College of London του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2006 έως το 2008  εκπαιδεύτηκε στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στον τομέα της μικρογονιμοποίησης ωαρίων στην πανεπιστημιακή κλινική του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Saarbrueken στη Γερμανία.

Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration.

Η «γέννηση» της Eurogenetica

Από το 2009 αποτελεί βασικό μέτοχο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιατρικού διαγνωστικού κέντρου γενετικής EUROGENETICA Ι.Α.Ε.

Ειδικότερα, διετέλεσε υπεύθυνος του τμήματος Marketing  και Πωλήσεων από το 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2014 και στη συνέχεια ορίστηκε Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής του τμήματος Marketing  και Πωλήσεων του κέντρου μέχρι και το 2017.

Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη EUROGENETICA.